SYUJET POETIKASIDA MIFOLOGIK TALQIN USTUVORLIGI - Allanazarova, F.K. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada yozuvchining har bir talqinida inson taqdiriga daxldor bo‘lgan xususiyatlar o‘ziga xos tarzda namoyon bo‘ladi. Bir qarashda oddiydek tuyulgan syujetga ega hikoyalarda mifopoetik talqin muayyan boshqaruvni qo‘lga oladi. Ramz va mifologiya qorishib, yangi inson obrazini yuzaga chiqishida kalit vazifasini o‘tashi tayin.