REDUPLICATION IN THE NOVEL “BAXITSIZLAR” BY TULEPBERGEN KAIPBERGENOV - Kdirbaeva, B.K. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu tadqiqot Toʻlepbergen Qaipbergenovning “Baxitsızlar” (“Baxtsizlar”) epik romanida uchraydigan reduplikativ soʻzlarni koʻrib chiqadi. Romanda reduplikatsiyaning besh turi mavjud: toʻliq, “qofiyadosh”, intensiv, ablaut va sinonim. Ushbu reduplikativ konstruktsiyalar turli xil semantik va funktsional xususiyatlarga ega. Shuni ta’kidlash kerakki, reduplikatsiya koʻpincha qoraqalpoq tilidagi adabiy asarlarda uchraydi. Ular hikoyaga alohida ekspressivlik beradi.