GENERAL AND SPECIFIC FEATURES OF THE GEOGRAPHICAL LOCATION OF THE OKCHADARYA BASIN AND THE LOWER ZARAFSHAN VALLEY - Usmanova, I.I. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada Oqchadaryo havzasi va Quyi Zarafshon vodiysining geografik joylashuvi, tabiiy sharoiti va tarixiy-geologik jarayonlari oʻrganiladi. Tadqiqotda Turon pasttekisligidagi paleogeografik shakllanish, iqlim o‘zgarishlari va antropogen ta’sirlar tahlil qilinadi.