UY SICHQONI (MUS MUSCULUS)NING BIOEKOLOGIYASI VA ULAR BILAN KURASH USULLARI - Palvanova, G.J.; Qurbaniyazov, A.S. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada Quyi Amudaryo deltasida tarqalgan kemiruvchilar turkumi vakili Mus musculus bo‘yicha 2020-2024-yillarda olib borilgan bioekologik tadqiqotlar materiallari bayon qilinadi. Uy sichqonining son dinamikasi, deltaning to‘qay va ekishlik zonalari boʻylab tarqalishi, ularga qarshi samarali kurash usullari keltirilgan.