TEXNIK TIZIMLARDAGI MASALALARNI YECHISHDA MATLAB DASTURINING IMKONIYATLARIDAN FOYDALANISH - Zaripova, Sh.O. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada MATLAB dasturining SIMULINK paketida bilan ishlash keltirilgan. MATLAB dasturi integralashgan tizim bo‘lib, matematik hamda texnik muhandislik hisoblashlarni hisoblash uchun moʻljallangan. SIMULINK dasturi dinamik tizimlarni modellashtirish va simulyatsiyalash uchun fanda va sanoatda eng keng qoʻllaniladigan dasturlar paketi boʻlib qoldi. MATLAB dasturida SIMULINK integrallashgani tufayli muhitida uning istalgan nuqtasida turib modellashtirish, tahlil qilish va modellarni tuzatish mumkin.