MEKTEPKE SHEKEMGI JASTAǴÍ BALALARDÍ MIYNETKE TÁRBIYALAWDA QARAQALPAQ XALÍQ ERTEKLERINIŃ ORNÍ HÁM ROLI - Bekimbetova, A.A.; Alewova, R.Sh. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqola qoraqalpoq xalq ertaklari orqalı maktabgacha yoshdagi bolalarni mehnatsevarlikka tarbiyalashga bagʻishlangan. Maqolada bolalarning birgalikdagi mehnat koʻnikmalarini rivojlantirish, mehnat mazmunini teran anglash, mehnatga ongli munosabat, shuningdek ijtimoiy foydali harakat koʻnikma va malakalarni shakllantirish masalalari bayon etilgan.