ÁJINIYAZ SHÍǴARMALARÍNDA QOLLANÍLǴAN FOLKLORLÍQ DÁSTÚRLER - Qalbaeva, G.S. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada Ajiniyoz shoyır she’riyatida ob’ektlarni, hodisalarini tasvirlashda va lirik qahramon tasvirini yaratishda va uning ishqiy his-tuyg’ularini ifodalashda qo’llanilgan ananaviy badiiy tasvir vositalari bilan bir qatorda mifik motivlar, afsonaviy syujet detallari va tasvirlarning badiiy maqsatlarda qo’llanilish jarayonlari tahlil qilinadi.