QASHQADARYO VILOYATIDA QISHLOQ TURIZMINI RIVOJLANTIRISHDA XALQARO TAJRIBALARDAN FOYDALANISH - Normatov, S. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada Qashqadaryo qishloq turizmni rivojlantirishda xalqaro tajribalardan foydalanishga ahamiyat berilgan boʻlib, amaliy takliflarni bildirishda tadqiqotning nazariy va amaliy ahamiyati hamda istiqbolli turistik qishloqlarni ilmiy manbalar va nashrlarni oʻrganish natijasida shakllantirildi. Tadqiqotda nazariya va amaliyot oʻrtasidagi bogʻliqliklarga asoslanib, shu bilan birgalikda tahlil, taqqoslash, usullardan foydalanilgan.