QARAQALPAQSTAN JAǴDAYÍNDA POPULUS ARIANA DODENIŃ BIO-EKOLOGIYALÍQ ÓZGESHELIKLERI - Baltabaev, M.T.; Abilova, A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada Qoraqalpog‘iston sharoitida Populusariana Dode. Turning biologic va ekologik xususiyatlari o‘rganilgan. Tadqiqotda daraxtlarning vegetatsiya davri, gullash va mevalanish jarayonlari, tuproq va iqlim sharoitlariga moslashuvi, shuningdek, vegetative va urug‘ orqali ko‘payish imkoniyatlari tahlil qilingan. P.ariana turi tuproq sho‘rlanishi va namlik yetish movchiligiga chidamliligi bilan ajralib turadi va yashil maydonlarni ko‘kalamzorlashtirish uchun qimmatli material hisoblanadi.