GIDROIZOMERIZACIYA PROCESI – ZAMANAGÓY, EKOLOGIYALÍQ TAZA BENZIN FRAKCIYALAR ALÍWDÍŃ TIYKARǴÍ USÍLÍ SÍPATÍNDA - Svaykosov, S.O.; Turdimuratov, P.; Maxmudov, M.J. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada benzol saqlagan benzin fraktsiyalarining gidroizomerizatsiyasi toʻgʻrisidagi ilmiy va texnik ma’lumotlar ekologik toza va yuqori oktanli dvigatel yoqilgʻisining tarkibiy qismlarini olish usuli sifatida taqdim etilgan. Benzol saqlagan fraktsiyalarni katalitik qayta ishlashning asosiy usullarining afzalliklari va kamchiliklari, benzolni gidrogenlash, benzolni olefinlar bilan alkillash haqida hamda benzol saqlagan fraktsiyalarni gidroizomerizatsiya qilishning istiqbolli haqida ma’lumotlar keltirilgan.