SENSORS FOR DETERMINING MICROCLIMATES IN FRUIT AND VEGETABLE STORAGE FACILITIES - Norqulova, F.N. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqola harorat, namlik, karbonat angidrid, kislorod va etilen darajalari kabi muhim atrof-muhit parametrlarini kuzatish va tartibga solishda ilgʻor sensorlarning rolini oʻrganadi. IoT texnologiyasini integratsiyalashgan holda, ushbu sensorlar real vaqt rejimida ma’lumotlarni yigʻish, masofadan turib monitoring qilish va avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlarini saqlangan mahsulot sifati va uzoq umr koʻrishini ta’minlaydi.