2D O‘LCHAMLI P-N-O‘TISHNING O‘TA YUQORI CHASTOTALI MAYDON TA’SIRIDA O‘ZGARISHI - Kosimova, M.O.; Maxmudov, A.S. (FAN va JAMIYAT, 2025)
O‘ta yuqori chastotali (O‘YUCH) maydon ta’sirida bir qatlamli MoS2 kvant sig‘imi Fermi satxiga mos ravishda o‘zgarishi o‘rganilgan. 2D materiallarda kvant sig‘imining yuqori qiymati tranzistorlarning ishlash tezligi va sezgirligini oshirishga xizmat qilishi, hamda oksid sig‘imi esa materialning elektr maydon ostida chidamliligini oshirishi ko‘rsatilgan.