Zn VA S KIRISHMA ATOMLARINI KREMNIYGA LEGIRLASHNING DIFFUZIYA USULINING MATEMATIK MODELI - Haqqulov, M.K.; Isakov, B.O.; Shakarov, F.Q.; Mahmudov, S.Y.; Sodiqova, F.O. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu ish Zn va S kirishma atomlarini kremniyga legirlashning diffuziya usulini matematik modellashga bag‘ishlangan. Ishda diffuziyani 3 mexanizmini modeli ishlab chiqilgan bo‘lib, hisoblashlar natijalari kremniyda ZnS binar nanoklasterlarini shakllantirishda avval Zn so‘ngra S kirishma atomlarini diffuziyasi afzalligini ko‘rsatdi.