ИЧКИ ИШЛАР ОРГАНЛАРИ ХОДИМЛАРИ ТОМОНИДАН ЎҚОТАР ҚУРОЛЛАРНИ ҚЎЛЛАНИЛИШИ ЮЗАСИДАН МУСТАҚИЛ ДАВЛАТЛАР ҲАМДЎСТЛИГИ ВА ХОРИЖИЙ ДАВЛАТЛАР ТАЖРИБАСИ - Алижонов, А.Т. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ушбу илмий мақолада хорижий давлатлар ва Мустақил Давлатлар Ҳамдўстлиги ички ишлар (полиция) органлари ходимлари томонидан ўқотар қуролни қўллаш бўйича амалиёт ва тажрибалар қиёсий-ҳуқуқий таҳлил қилинган. Мақолада АҚШ, Украина, Грузия, Чехия, Словения, Россия Федерацияси, Арманистон, Литва, Латвия, Қирғиз Республикаси, Озарбайжон, Беларусь Республикаси, Қозоғистон, Тожикистон каби давлатларнинг қонунчилиги миллий қонунчилигимиз билан таққосланган.