SAYLAWBAY JUMAǴULOV SHÍǴARMALARÍNDA QOLLANÍLǴAN FOLKLORLÍQ OBRAZLAR - Qudiyarova, R. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada S.Jumagʻulovning ijodidagi xalq ogʻzaki ijodi va undagi yumor masalasiga alohida toʻxtalib oʻtilgan. Qoraqalpoq adabiyotida Omirbek obrazi kuldurgi soʻz ustasi sifatida taniqli. Yozuvchi Omirbek obrazini yana da takomillashtirib, yozma adabiyotda uning obrazini yaratganligi haqida soʻz yuritiladi