THE CONCEPT OF SYNTACTIC VARIABILITY IN THE CONTEXT OF LEARNING A FOREIGN LANGUAGE - Aymanova, Sh. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada sintaktik oʻzgaruvchanlik, turli xil jumla tuzilmalarini yaratish va tushunish qobiliyati bilan bogʻliq boʻlib, chet tilini oʻzlashtirishda hal qiluvchi oʻrin egallashi haqida soʻz etiladi. Bu kontsepsiya kommunikativ vaziyat, maqsad va madaniy kontekstga qarab turli sintaktik shakllardan foydalanish va jumla konstruktsiyalarini moslashtirish uchun moslashuvchanlikni oʻz ichiga oladi. Muallifning ta’kidlashicha, sinfda sintaktik oʻzgaruvchanlikka e’tibor qaratish, talabalar turli jumla tuzilmalari bilan tajriba oʻtkazadigan va oʻzgarishlarning ma’noga qanday ta’sir qilishini kuzatadigan dinamik oʻquv muhitini rivojlantirishi mumkin.