COMPARISON OF BOUNDARY AND VOLUME BASED REPRESENTATION TYPES IN 3D GRAPHICS APPLICATION AREAS - Nurimov, P.B.; Isakov, I.O. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada 3D obyektlarni tasvirlashning yuzaga asoslangan va hajmga asoslangan usullari taqqoslanadi. Yuzaga asoslangan usullar, masalan, poligonal to‘rlar va NURBS, animatsiya va o‘yinlarda yuzani batafsil ifodalash uchun juda mos keladi. Hajmga asoslangan usullar, jumladan, voksel va CSG, tibbiyot va muhandislik sohalarida ichki tuzilmani tahlil qilish uchun ideal hisoblanadi. Tadqiqot ularning afzalliklari, cheklovlari va gibrid yondashuv imkoniyatlarini ko‘rib chiqadi.