QARAQALPAQ TILIN AVTOMATIK TÚRDE ANALIZLEWDE MASHINALÍQ OQÍTÍW ALGORITMLERIN QOLLANÍLÍW - Abdalieva, G.R.; Uteuliev, N.U.; Kalmuratov, B.K. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Mazkur maqola Qoraqalpoq tilini avtomatik tahlil qilishda algoritmlarining qo‘llanilishi masalasi o‘rganildi. Unda morfologiya, sintaksis va semantika kabi til jihatlarini avtomatik tahlil qilish jarayonlari ko‘rsatilib, algoritmlarning texnik imkoniyatlari tahlil qilingan. Python dasturlash tili va uning kutubxonalari asosida til korpuslarini yaratish hamda ularni tahlil qilish imkoniyatlari bayon etilgan.