O‘QUVCHILARNING TEXNIK IJODKORLIGINI RIVOJLANTIRISHDA TRIZ TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISHNING AFZALLIKLARI - Muxliboyev, M.Q. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada malakali pedagoglarni tayyorlash jarayonidagi islohotlar, umumta’lim maktablarida o‘quvchilarning texnik ijodkorligini rivojlantirish yo‘nalishlari, bosqichlari va metodlar, TRIZ texnologiyasining afzalliklari haqida fikr va tavsiyalar berilgan.