Tabiiy va amaliy jarayonlarni vektorlar algebrasiga modellashtirish orqali o‘qitishda talabalarning matematik tayyorgarligini rivojlantirish - Movlonov, M.K. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Yuqoridagilardan kelib chiqib, quyidagicha xulosa qilishimiz mumkin. Vektorlar mavzusi orqali talabalarning matematik tayyorgarligi rivojlantirishga xizmat qiladi. Talabalar vektorlar ustida chiziqli amallar va ularni ko‘paytmasini yaxshi o‘rganib olsa, nafaqat hayotda uchraydigan vektor kattaliklar, balki boshqa tabiiy va amaliy jarayonlar masalalarini ham o‘zlashtirish osonlashadi.