ATOQLI OTLARNING FALSAFIY VA UMUMNAZARIY FANLAR KONTSEPTSIYASIDA O‘RGANILISHI - Yakupova, K.T. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada ism va uning denotati o‘rtasidagi bog‘liqlikni o‘rganib, ismlarning identifikatsiya, tarixiy kontekstlar va madaniy qadriyatlarni qanday aks ettirilishi ko‘rsatadiladi. Ingliz va o‘zbek misollarini tahlil qilib, ismlarning turli tillar va madaniyatlarda qanday ishlashini ko‘rsatamiz.