O‘ZBEK VA QORAQALPOQ XALQ MAQOLLARINING BA’ZI LINGVOMADANIY XUSUSIYATLARI - Matjanov, Sh.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek va qoraqalpoq tilidagi xalq og‘zaki ijodiga oid maqollarning urf-odat yoki udumlar bilan bog‘liq holda paydo bo‘lganligi hamda ba’zi bir maqollarning lingvomadaniy xususiyatlari tahlil qilindi.