QARAQALPAQSTAN RESPUBLIKASÍN TURAQLÍ RAWAJLANDÍRÍW FAKTORÍ SÍPATÍNDA SOCIAL-EKONOMIKALÍQ SIYASAT BASQÍShLARÍNÍŃ ASPEKTLERI - Djumageldiev, N.R. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada Qoraqalpog‘istonda ijtimoiy-iqtisodiy siyosatning rivojlanish bosqichlari bo‘yicha olib borilgan tahliliy rivojlanishning tarixiy bosqichlarini tadqiq qilish masalalari ko‘rib chiqiladi. Atrof-muhitni muhofaza qilish sohasidagi milliy strategiya, dasturlar va harakatlar rejalari masalalarini hal etish Qoraqalpog‘iston Respublikasining barqaror rivojlanish siyosatiga innovatsion yondashuvlarni ishlab chiqish uchun asos yaratadi.