ULÍWMA BILIMLENDIRIW MEKTEPLERINDE TEXNOLOGIYA PÁNIN OQÍTÍWDA USHÍRASATUǴÍN MASHQALALAR HÁM OLARDÍ SAPLASTÍRÍW JOLLARÍ - Kurmanov, A.P. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekiston maktablarida "Texnologiya" fanini o’qitishning dolzarb muammolariga bag‘ishlangan. Muallif ushbu fanni o‘qitish samaradorligiga ta’sir ko‘rsatadigan bir nechta asosiy muammolarni ko‘rib chiqadi: talabalarning motivatsiyasining etishmasligi, eskirgan jihozlar, darslar sonining etarli emasligi, o‘quv rejalarining eskirgan mazmuni, shuningdek, o‘quvchiga individual yondashishning mumkin emasligi.