BOLALARNING MUSTAQIL FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISHDA PEDAGOGNING FAOLIYATI - Romanova, S.E. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqola mazmuni musiqiy ta’limda bolaning fikrlash qobiliyati uning fahm-farosati, aql-zakovati, zehni, shuningdek, o‘rab turgan atrof-muhit, mavjud shart-sharoitiga bog‘liqligi, fikrlash o‘zgaruvchan aqliy sifat bo‘lib, rivojlanishi davomida ikki bosqichdan iborat bo‘lishi va uning samarali natijasi haqida bayon qilingan.