QARAQALPAQ BALALAR DRAMATURGIYASÍNÍŃ PAYDA BOLÍWÍNDA XALÍQ AWIZEKI ÁDEBIYATÍNÍŃ TUTQAN ORNÍ - Ataniyazova, G. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Bu maqolada qoraqalpoq bolalar dramaturgiyasining paydo bo‘lishida xalq og‘zaki ijodi ning o‘rni katta ekanligini bilib olamiz. Maqolada dramaning elementlarini ertaklarda, dostonlarda, asotir va afsonalarda, notiqlik san’atida, terma va marsiyalarida, bolalar qo‘shiqlarida, harakatli o‘yinlarida, savol-javob, monologik - dialogik aytishuv janrlari bo‘yicha ma’lumotlar berilgan.