QUYI AMUDARYO IQTISODIY RAYONIDA ZIYORAT TURIZMINI RIVOJLANTIRISHNING IJTIMOIY-GEOGRAFIK JIHATLARI - Bekmetova, Sh.H.; Aminov, B.B. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqola Quyi Amudaryo iqtisodiy rayonida ziyorat turizmi evolyutsiyasini shakllantirgan ijtimoiy-geografik jihatlarni o‘rganishga qaratilgan. Unda ziyoratchilarni hududga jalb qilgan asosiy diniy va madaniy yodgorliklar, ziyorat qilish tartibiga ta’sir etuvchi demografik va etnik omillar hamda mintaqaning tabiiy landshafti turizmning ushbu turining rivojlanishiga yordam bergan va cheklagan usullar muhokama qilinadi. Bundan tashqari, maqola ziyorat turizmining mahalliy hamjamiyatlarga ijtimoiy-iqtisodiy ta’sirini, shuningdek, ushbu sohani yanada rivojlantirish oldida turgan muammolar va imkoniyatlarni o‘rganadi.