ҚОРАҚАЛПОҚ УСТЮРТИДА EUPHORBIA SCLEROCYATHIUM ЦЕНОПОПУЛИЯЛАРИНИНГ ТАРҚАЛГАН ҲУДУДЛАРИ ТАВСИФИ - Tamambetova, Sh.B. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Мақолада Қорақалпоқ Устюртида Euphorbia sclerocyathium ценопопулияларининг тарқалган ҳудудлари тавсифи ва хусусияти ҳақида сўз боради. Ценопопуляциялар тарқалган ҳудудларнинг майдони, рельефи, тупроқ таркиби географик пунктлари ва кординаталари келтириб ўтилган. Устюрт иқлими, максимал ва минимал ҳарорат, умумий қуёш радиацияси, ўртача йиллик ёғингарчилик, тупроқнинг шўрланиши кўрсатилган.