ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН ШАРОИТИДА ИНТРОДУКЦИЯ ҚИЛИНГАН ATROPA BELLADONNA L., ECHINOPS RITRO L. ЎСИМЛИКЛАРИНИ ИНТРОДУКЦИОН БАҲОЛАШ - Кутлымуратова, Г.А. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ушбу мақолада Қорақалпоғистон шароитида интродукция қилинган қимматбаҳо Atropa belladonna L., Echinops ritro L. доривор ўсимликларнинг биологик хилма-хиллигини сақлаш ва доривор ўсимликларни интродукция қилиш жараёнларини такомиллаштириш, интродукцион баҳолаш шкалалари ҳақида маълумотлар берилган.