O‘ZBEK OILALARIDA ZO‘RAVONLIKNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Ziyavutdinova, X. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada oilalarda er-xotin o‘rtasidagi zo‘ravonlik, ayollarga nisbatan zo‘ravonlik muammosi, uning ko‘rinishi, turlari, kelib chiqish sabablari va bu muammoni olidini olish bo‘yicha xulosa va takliflar beriladi. Oilaviy zo‘ravonlikning bu turi er-xotin o‘rtasidagi munosabatlarda namoyon bo‘lib, bunday zo‘ravonlikning o‘ziga xosligi er-xotinning gender farqlari, erkaklarning dominant pozitsiyasi va ayollarning xatti-harakatlari ustidan nazorat qilish natijasidir kelib chiqadi.