INTERNET JURNALISTIKADA GIPERTEKSTTIŃ ULÍWMA TEORIYALÍQ KONCEPCIYASÍ - Begniyazova, Q. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada internet jurnalistikaning boshqa OAVdan farxlanadigan uchta xususiyatlaridan biri hisoblangan gipermatnning ijodiy genezisi, tabiati, ilmiy nazariyasi xorijiy va milliy tadqiqitlarda keltirilgan tezislar bilan isbotlangan. Gipermatn bir vaqtning o‘zida ham texnik, ham ijodiy hodisa bo‘lib, u makon va zamon masofasidagi matnlarni o‘zaro birlashtiradi. U maqolalarni kengaytirish xususiyatiga ega.