ҚОРАҚАЛПОҚЛАР ЭТНОГРАФИЯСИНИНГ МАҲАЛЛИЙ ТАДҚИҚОТЛАРДА ЁРИТИЛИШ ҲОЛАТИ (иккинчи босқич) - Абдуллаев, М.А. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ушбу мақолада қорақалпоқ этнографияси ривожининг иккинчи босқичининг бошланиши, бу даврда ижод қилган этнограф олимлар, уларнинг изланишлари таҳлили, шунингдек, Ўзбекистон Фанлар академияси Қорақалпоғистон филиали тарихий-этнографик тадқиқот йўналишлари ва натижалари ҳақида маълумот бериб ўтилган.