O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASINING OROL DENGIZI EKOLOGIK MUAMMOSI YUZASIDAN BMT BILAN HAMKORLIGI - Abatov, A.R. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Mazkur maqolada Orolbo‘yi aholisi oldida turgan keskin muammolarni hal etishda O‘zbekistonning xalqaro tashkilotlar bilan hamkori haqida so‘z boradi. Bunda ayniqsa Orol dengizi qurishi oqibatida yuzaga kelgan muammolarni hal qilishda Birlashgan Millatlar Tashkiloti asosiy hamkor hisoblanadi.