МАТЕМАТИК МАСАЛАЛАРНИ ЕЧИШДА ДАСТУРЛАШНИ ҚЎЛЛАШ - Бозоров, А.А.; Хуррамов, И.Д. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ушбу мақолада математик масалаларни дастурлар асосида ечиш усуллари келтирилган. Талабаларга математик масаларнинг аналиктик ва дастурлар асосидаги ечимлар умумлаштириш методларини ўқув жараёнида қўллашда анъанавий ёндашиш, муаммоли ёндашиш ва ижодий ёндашувлар тавсия қилинган.