BO‘LAJAK TARBIYA FANI O‘QITUVCHISINING DEONTOLOGIK TAYYORGARLIGI VA UNI RIVOJLANTIRISH OMILLARI - Vaxobov, A.A. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Mazkur maqolada bo‘lajak tarbiya fani o‘qituvchisining deontologik tayyorgarligi, uning asosiy vazifalari, unga qo‘yiladigan talablar keng doirada tahlil qilingan. Bo‘lajak tarbiya fani o‘qituvchisning deontologik kompetensiyasini rivojlantirishni soha yo‘nalishiga qo‘yiladigan malaka talablardan kelib chiqib belgilash masalalari yoritib berilgan. Bo‘lajak tarbiya fani o‘qituvchisning deontologik tayyorgarligi imknoiyatlarini yanada yoritib berish uchun bir qancha olimlarning o‘qituvchi kasbiy etikasi va axloqining falsafiy asoslari ilmiy jihatdan asoslab berilgan.