КОГНИТИВЛИК БИЛАН ИНТЕЛЛЕКТНИНГ ПСИХОЛОГИК ТАҲЛИЛИ - Отепбергенов, Ж.С. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Мақолада юртимизда юқори малакали, креатив ва тизимли фикрлайдиган, мустақил қарор қабул қила оладиган кадрлар тайёрлашда билим ва интеллектнинг аҳамияти илмий асосланган. Когнитив-интеллектуал салоҳиятга эга педагог кадрларни тайёрлашда “когнитивлик” ва “интеллект” категорияларининг психологик аспектлари таҳлил этилиб, педагогик жараёнларда ушбу жиҳатларнинг ўрни белгилаб берилган.