O‘QUVCHILARDA O‘QUV MUNAZARASIGA OID KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISH PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Esemuratova, T.A.; Matmuratova, G.K. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Mazkur maqolada diskussiya, munozara tushunchalariga keng ta’rif beriladi va o‘quvchilarning o‘quv-biluv faoliyatini boshqarish jarayoni qirralari keng yoritilib berish, o‘quv munozarasi davomida ma’lumotlarni chuqur o‘zlashtirish omillari, o‘quvchilarning ijodiy va mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga yo‘naltirilgan pedagogik tizimni vujudga keltirish kabilar yoritilgan.