BASLAWÌSH KLASS OQÌWSHÌLARÌ USHÌN EKOLOGIYALÍQ TÁLIM: MAZMUNÌ HÁM PEDAGOGIKALÌQ STRATEGIYALARÌ - Allayarov, M.J. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu tadqiqot boshlang’ich sinflarda samarali ekologik ta’lim uchun zarur bo’lgan mazmun va pedagogik strategiyalarni o’rganadi. So’rovlar va sinflardagi kuzatuvlar orqali joriy amaliyot va muammolarni tahlil qilib, tadqiqotchilar o’quvchilar uchun muhim bo’lgan bioxilma-xillik, ekotizimlar, qayta ishlash, iqlim o’zgarishi kabi asosiy mavzularni aniqlaydi. Interfaol o’quv dasturi boshlang’ich sinf o’quvchilarida atrof-muhitga oid tushuncha va mas’uliyatli xatti-harakatlarni rivojlantirish uchun juda muhimdir.