ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН ЎЗБЕК ШЕВАЛАРИНИНГ ЛИНГВОАРЕАЛ ТАЛҚИНИ - Ибрагимов, Ю.М. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Қорақалпоғистон Республикасидаги ўзбек шеваларидан тўпланган материалларни бошқа ҳудудлардаги туркий тиллар ва шевалари билан таққослаб, уларнинг ички тараққиёт таъсирида содир бўлган ўзгаришлар лингвоареал аспектда тавсиф этилди.