QARAQALPAQ XALÍQ DÁSTANLARÍNDA TUWÍSQANLÍQ ATAMALARDAǴÍ GENDERLIK ÓZGESHELIKLER - Rzamuratova, Z. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Bu maqolada gender tilshunosligida alohida ahamiyat kasb etuvchi genderlektlar va ularning xususiyatlari o‘rganilgan. Gender xususiyatlari bilan ajralib turuvchi tug‘ishganlik atamalari, ularning ayollarga va erkaklarga nisbatan qo‘llaniluvchi turlari tahlil qilingan. Shuningdek, maskulinlik va feministik ma’nodagi tug‘ishganlik atamalari o‘z ichida qizlarga, ayollarga, kelinlarga yoki yigitlarga, erkaklarga nisbatan ishlatiluvchi turlariga misollar keltirilgan.