ALPAMÍS DÁSTANÍ TILINDE «KÓZ» KONCEPTI MENEN KELGEN FRAZEOLOGIZIMLERDIŃ QOLLANÍLÍW ÓZGESHELIKLERI - Qutibaeva, A. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqola “Alpamis” dostoni tilidagi somatik frazeologizimlar, shu jumladan, ko‘z tushunchasi bilan kelgan frazeologizmlarining qo‘llanishdagi farqlarini oydinlashtirishga bag‘ishlangan. Dostonda somatik frazeologiyasi tahlil qilinib, J.Eshboevning “Qoraqalpoq tilining qisqacha frazeologik lug‘ati”dan foydalanildi, ma’nolari ochib berildi. Maqolada Qoraqalpog’iston va qozog’istonlik olimlarning fikrlari bayon etilgan.