QARAQALPAQ XALÍQ JUMBAQLARÍNDA QOLLANÍLǴAN FRAZEOLOGIZMLER - Abishov, G.M.; Sarsenbaeva, B.S. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada qoraqalpoq xalq og‘zaki ijodining biri bo‘lgan topishmoqlar o‘rganilgan. Unda yashirib berilayotgan narsani tavsiflashda frazeologizmlarning ahamiyati aniqlangan. Frazeologizmlarning so‘zni ko‘chma ma’noda berishdagi xizmati ko‘rsatilgan. Komponentlarining joy almashishi qoraqalpoq topishmoqlari misolida tahlil qilingan.