LILIUM L. AYRIM NAVLARINI MANZARALILIK XUSUSIYATLARI VA XO‘JALIKDAGI AHAMIYATI BO‘YICHA INTRODUKSION BAHOLASH - Nasimova, Z.H. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Liliyalarni baholashdan asosiy maqsad bu obodonlashtirishda foydalanish va ochiq maydon sharoitida yetishtirish uchun shuningdek, yopiq maydon sharoitida mavsumdan tashqari ekish hisoblanadi. Navlarning manzaralilik va iqtisodiy-biologik xususiyatlarini to‘liq aks ettiradi, ulardan foydalanishni hisobga olib, zamonaviy ishlab chiqarish talablariga javob beradigan eng yaxshi istiqbolli navlarni tanlashni ta’minlaydi.