QUBLA ARAL BOYÍ AYMAǴÍNDAǴÍ TÁBIYIY OBYEKTLERDIŃ ELEMENTLIK QURAMÍN KOMPLEKS ÚYRENIW - Jumamuratov, A.; Jumamuratov, M.A.; Sdıkov, I.M. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Janubiy Orolboʻyi tabiyiy obyektlarini kompleks o‘rganish va ularning kimyoviy tarkibini aniqlashda neytron faollashuvini tahlil qilish usulidan foydalanish katta ahamiyatga ega. Janubiy Orolboʻyi ekologik obyektlarida 30-35 ga yaqin kimyoviy elementlar aniqlanib, ulardagi tabiiy muvozanat buzilganligi, tuproqning elementar tarkibi oʻzgarganligi aniqlangan.