ǴALABALÍQ ASHÍQ ONLAYN-KURSLARDÍŃ (MOOC) INFORMACIYALÍQ-KOMMUNIKACIYALÍQ ÁHMIYETI HÁM KLASSIFIKACIYASÍ - Aimbetova, G.N.; Bekniyazova, N.D.; Yelmuratov, Q.Q. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Oliy ta’lim muassasalarida ta’lim oluvchilarni oraliqdan o‘qitish va mustaqil ishlarni bajarish uchun bir qancha innovatsion metod va metodologiyalardan foydalaniladi. O‘zlashtirishni baholash joriy etilayotgan tizimlarda innovatsion metod va texnologiyalardan foydalangan holda ommaviy ochiq onlayn kurslar (MOOC, Massive open online courses) orqali mustaqil ishlarni bajarish bo‘yicha metodologiya ishlab chiqilib, bunda MOOC ommaviy ochiq onlayn kurslarining imkoniyatlari tahlil etiladi.