PSIXOLOGIYALÍQ METODIKALARDÍ QAYTA ISLEWDE ZÁRÚRLI STATISTIKALÍQ MAǴLÍWMATLAR - Turdımuratova, A.; Turdımuratova, A. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada rivojlanishning ahamiyati, statistik ma’lumotlarni hisoblash usullari va psixologik texnikaning dolzarbligi batafsil tavsiflanadi. Maqola qoraqalpoq tilida yozilgan uslubiy qo‘llanma, psixodiagnostika sohasi bo‘yicha dolzarb maqola bo‘lib. topshiriqninig qiyinchilik indeksini va chastota tahlilini hisoblashning oddiy misollari keltirilgan va stajer psixodiagnostlar uchun tushunarli bo‘ladi. Xom ballarni hisoblash uchun standartlashtirish tushunchasi batafsil tavsiflangan.