“TAORIFI MUSLIMIN” JURNALIDA TURKISTONDAGI ISLOHOTCHILIK JARAYONLARINING YORITILISHI - Xasanov, A.O. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada XX asr boshlarida Turkiyada nashr qilingan “Taorifi muslimin” jurnali haqida ma’lumot beriladi. Jurnal sahifalarida yoritilgan Turkiston tarixi bilan bog‘liq maqolalar tahlil qilinib, ularning mazmun-mohiyati va ko‘lami ochib beriladi. Jurnal Turkistonning siyosiy, ijtimoiy va madaniy tarixi bo‘yicha qimmatli manba ekanligi asoslanadi.