ATAQLÍ DÁSTANSHÍ, BAXSHÍ FAZÍL YULDASH ULÍ HÁM OL ATQARǴAN «ALPOMISH» DÁSTANÍ HAQQÍNDA - Turdımuratova, A.B. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada o‘zbek dostonshunosligida alohida o‘rin tutgan Bulung‘ur hikoyanavislar maktabi va uning mashhur namoyandalari, qahramonlik dostonlarining mashhur hikoyachisi, bulung‘ur maktabining so‘nggi vakili Baxshi Fozil Yo‘ldosh o‘g‘lining tarjimayi holi va repertuari haqida so‘z boradi. «Alpomish» dostoni va yozilishi, nashr etilishi, shuningdek, doston ijrosi yuzasidan olimlarning xulosalari bayon qilingan.