SA’DULLA SIYOYEVNING “AHMAD YASSAVIY” ROMANIDA ONA OBRAZI - Sapayeva, F.D.; Matchanova, K.S. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada o‘zbek adabiyotida munosib ijodiy izlanishlar olib borgan, o‘ziga xos maktab yaratgan adib Sa’dulla Siyoyevning “Ahmad Yassaviy” romanida “Yig‘lama onaizor” faslining o‘ziga xos xususiyatlari haqida so‘z yuritiladi. Sa’dulla Siyoyev ijodida tarixiylik, insoniylik, milliylik, tuyg‘u va ruhiyat talqini va ijtimoiy voqelik, o‘brazlararo uyg‘unlikdagi yozuvchi estetik tamoyillarini ochib bergani tahlillanadi.