I.YUSUPOV SHÍǴARMALARÍNDA JÁMIYETLIK-SIYASIY LEKSIKAǴA QATNASLÍ ARABIZMLER - Shaniyazov, J.U. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada qoraqalpoq xalqining taniqli shoiri I.Yusupov asarlarida ijtimoiy-siyosiy leksikaning qo‘llanilish mahorati haqida so‘z borgan. Arabizmlar badiiy asarlardan olingan misollar asosida dalillangan. O‘zlashma so‘zlarning qoraqalpoq tilidagi semantikasi tahlil qilingan.